Home

GÉÉN KARNAVAL IN UT ZWAAJGAT TOT EIND VAN HET JAAR

(Maar er zijn wél raamstroken!)

Het kabinet scherpte de coronaregels al aan: met mondkapjes in winkels en een coronapas in sportscholen en musea. De vraag was toen of de stijging van het aantal ziekenhuisopnames zou doorzetten. Dat blijkt nu het geval. Daarbij komt dat lang niet iedereen de geldende maatregelen accepteert en naleeft. Er zijn dan ook sterke aanwijzingen voor aanvullende maatregelen op de aangekondigde persconferentie van vrijdag 12 november. Maatregelen die de horeca en dus ook evenementen zullen raken.

Mede ingegeven door bovenstaande informatie, en de berichtgeving rondom de karnavals seizoen openingen in Brabant en Limburg, hebben de leden van Karnavalsvereniging Leurse Leut op donderdagavond 11 november 2021 (met pijn in het hart) het besluit genomen om alle geplande evenementen tot en met december 2021 niet door te laten gaan.

Samen met de karnavalsliefhebbers van Ut Zwaajgat, heeft ook Karnavalsvereniging Leurse Leut zich op een heropening van het karnavalsgebeuren verheugd.

Toch hebben de leden en het bestuur van Leurse Leut gezamenlijk de afweging gemaakt of het wel maatschappelijk verantwoord is om met enkele honderden personen bij elkaar te komen. Hierop heeft Leurse Leut, na zorgvuldig overleg en met kennisneming van alle berichten omtrent de corona ontwikkelingen de conclusie moeten trekken dat, ondanks alle genomen maatregelen, de veiligheid van de leden en bezoekers niet voldoende kan worden gewaarborgd.

Helaas gaat ook dit seizoen, waar iedereen naar uitkeek, weer niet van start.

Dit besluit betekent echter niet dat er dit jaar geen karnaval zal zijn in Ut Zwaajgat. Indien het corona virus beter onder controle is aan het begin van 2022, is het misschien mogelijk om het seizoen met al zijn evenementen wél doorgang te laten vinden. In de loop van december zal Leurse Leut de situatie heroverwegen en bezien wat er eventueel wel en wat niet mogelijk is.

Het motto van Leurse Leut is daarbij een kleine troost: MEE OÒS KUNDE ALLE KAANTE OP.

En inderdaad, de persconferentie bevestigde de verwachtingen van Leurse Leut……..

 


Karnavalsvereniging Leurse Leut bestaat inmiddels 64 jaar, maar is nog steeds springlevend! Alle leden, ongeacht hun rol in de vereniging zijn gedreven en enthousiast. Of ze nu lid zijn van het Protocol (Prins, Nar, Pliessie en Grote Boer) of van de Raad van Elf, de Boerenraad of Hofkapel de Turfblaozers, aan het Zwaajgatse karnaval hebben zij hun hart verpand.
De leeftijd van de leden varieert van 18 tot 80. Jeugdig enthousiasme wordt zo vermengd met ruime ervaring. Een mix die garant staat voor een sterke vereniging én voor veel plezier.
De vele evenementen die Leurse Leut organiseert, worden tot in de puntjes voorbereid door diverse commissies, waarin iedereen evenveel inbreng heeft. Dat is mede de kracht van deze vereniging.

Lijkt het jou wat of wil je meer weten, stuur vrijblijvend een mail naar sik@leurseleut.nl.